Handelaren in Bitcoin-derivaten verhogen posities na bullish beweging

De Bitcoin-futures- en optiemarkt trekt een golf van handelaren aan nadat de prijs van BTC gisteren meer dan $ 13.000 schoot.

De sterke opwaartse trend in Bitcoin Profit in de afgelopen 24 uur zorgt ervoor dat institutionele houders hun posities afdekken, terwijl de futuresmarkt voor BTC meer ruimte voorspelt voor bulls.

Bitcoin-handelaren bereiden zich voor op de volgende grote stap

Het aantal niet-afgewikkelde Bitcoin-optiecontracten schommelde in de buurt van $ 2,5 miljard, een recordhoogte voor de statistieken.

Optiecontracten geven de koper de keuze om een ​​onderliggende waarde te verkopen tegen een bepaalde prijs en datum in de toekomst. Een putoptie wordt gebruikt om te verkopen, terwijl call-opties worden gebruikt om te kopen. De meeste opties lopen af ​​op 30 oktober en 25 december . Verhoogde opties OI suggereert meer volatiliteit in de komende dagen.

De put to call-ratio is de afgelopen week gestegen van 0,66 naar 0,73. Een stijging van de put / call-ratio is indicatief voor een stijging van de verkooprente.

Aangezien opties echter afdekkingsinstrumenten zijn, kan de stijging van de ratio ook wijzen op verhoogde spotaankopen door instellingen

De totale openstaande rente (OI) van futurescontracten voor Bitcoin op alle beurzen steeg naar een nieuw maandelijks hoogtepunt van $ 2,5 miljard, volgens gegevens van Glassnode . Alleen al op de Chicago Mercantile Exchange (CME) was de stijging van OI de afgelopen 24 uur meer dan 22% .

In tegenstelling tot optiecontracten zijn futurescontracten verplichtingen voor contractkopers om een ​​onderliggend actief op een bepaalde datum en prijs in de toekomst te kopen of verkopen.

Gisteren steeg het totale volume aan perpetual swaps ook tot een maandelijks hoogtepunt van meer dan $ 1,6 miljard.

Op cryptomarkten stellen eeuwigdurende swaps contracthouders in staat om hun futuresposities voor altijd vast te houden door de contracten door te rollen na periodieke betaling van financieringspercentages.

De algehele marktpositie bepaalt het financieringspercentage van eeuwigdurende swapcontracten. Als er meer kopers dan verkopers zijn, betalen longs shorts en vice versa. Het financieringspercentage is momenteel licht positief met 0,003% en moet nog euforische niveaus bereiken waar futures-traders hun posities te veel gebruiken. Pas als de niveaus 0,03% tot 0,06% bereiken, kunnen de markten als euforisch worden gedefinieerd.

Hoewel de futuresmarkt tekenen vertoont van meer pijn voor short-sellers, voorspellen de statistieken van optiecontracten volatiliteit en voortdurende indekking tegen spotaankopen.