Investeringen in cryptocurrency met stimuleringscheques nemen toe in de VS

  • Ongeveer 7% van de Amerikanen hebben hun stimuleringscheques gebruikt om BTC en ETH te kopen.
  • Meer dan 50% zei dat ze geïnteresseerd waren in het kopen van crypto met de laatste cheque.
  • Dit komt omdat het gemiddelde aantal gebruikers in de markt aanzienlijk groeit.

Volgens een Harris poll heeft bijna 7% van de Amerikanen cryptocurrencies gekocht met de laatste ronde van stimuleringscheques.

Gezien de stijging van de markt in de afgelopen tijd

Volgens gegevens van een Harris Insights-peiling heeft ongeveer 7% van de ondervraagde Amerikanen hun stimuleringscheques gebruikt om cryptocurrencies zoals Bitcoin Rush en Ethereum te kopen.

Gezien de stijging van de markt in de afgelopen tijd, zouden deze beleggers een behoorlijke winst in hun zak kunnen hebben gestoken, afhankelijk van wanneer ze kochten.

Het onderzoek omvatte meer dan 1.000 Amerikanen van 18 jaar en ouder. Er werd ook rekening gehouden met demografische gegevens, zoals geslacht, opleidingsniveau en regio.

De algemene vooruitzichten van de peiling zijn zorgwekkender – 29% zegt dat hun financiële toestand is verslechterd na de COVID-19 pandemie. Ongeveer 52% zegt dat zij er na de pandemie min of meer hetzelfde voor staan. Slechts 20% zei dat zij er nu beter voor staan dan voorheen.

Wat interessanter is, is dat 53% van de respondenten zei dat ze in cryptocurrencies zouden investeren met de nieuwste stimuleringscheck. De algemene consensus lijkt te zijn dat Amerikanen op zoek zijn naar andere activa dan contant geld om hun nettowaarde veilig te stellen.

Qua adoptie heeft Bitcoin ongeveer evenveel gebruikers als het internet in 1997 had.

Maar Bitcoin groeit sneller. Als we de komende vier jaar doorgaan op de huidige weg, zal het aantal Bitcoin-gebruikers oplopen tot 1 miljard mensen, dat is het equivalent van 2005 voor het internet.

In het algemeen zijn de investeringen in cryptocurrency de afgelopen zes tot acht maanden omhoog geschoten.

Marktanalist Willy Woo zegt dat er elke dag ongeveer 100.000 nieuwe bitcoingebruikers op de markt kunnen komen. Hij denkt zelfs dat de markt in de komende vier jaar een miljard gebruikers kan bereiken.

Dat cijfer zou nog hoger kunnen liggen, aangezien het een beetje moeilijk is om deze metriek bij te houden. Het is echter duidelijk dat de gemiddelde gebruikersbasis omhoog gaat.

Aantal beleggers in cryptocurrency groeit

Veel beleggers hebben zich tijdens de wereldwijde lockdown gewend tot cryptocurrencies en aandelen. Platforms als Robinhood hebben een enorme stijging in hun gebruikersbasis gezien.

Vooral jongere beleggers wenden zich tot cryptocurrency en aandelenbeleggen als een manier om extra inkomen binnen te halen.

Vóór de marktrally stond Bitcoin rond het $20.000-niveau voordat het omhoogschoot naar zijn huidige waarde van ruwweg $52.500. Het bereikte een hoogtepunt met een opmerkelijke waarde van $61.400.

Hetzelfde geldt voor Ethereum, dat een grote groei kent door het succes van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en niet-fungibele tokens (NFT). Beide waren het middelpunt van de aandacht in de afgelopen zes maanden en zien er goed uit voor verdere expansie.