Mer än 100 påstådda Token-brottslingar har gripits

EB3coins Ponzi-schema? Misstänkte arresterade i påstådda krypteringsbedrägerier i Pan-Indien

Kina har arresterat mer än 100 separata individer som kan ha deltagit i Plus Token-bedrägeriet som resulterade i mer än 1 miljard dollar i stulna kryptofonder.

Plustoken är ett av de största Ponzi-systemen

Ursprungligen baserat i Sydkorea designades Plus Token för att vara en ”högavkastning” investeringsplan som påstås erbjuda massiva medel för alla som deltog. Så mycket som 18 procent avkastning utlovades till investerare från både Sydkorea och Kina beviljade att de var villiga att lagra cryptocurrencies såsom Bitcoin Lifestyle, Ethereum och EOS hos företaget.

Dessutom skulle alla som förde andra kunder att delta i planen få stora provisioner, vilket resulterar i ett av de största Ponzi-systemen som BTC-utrymmet har lärt känna.

Det faktum att företaget lovade enorm avkastning borde ha varit en massiv röd flagga för alla inblandade. Ingen kan lova avkastning av något slag i investeringsvärlden, mycket mindre med krypto. Digitala valutor har visat sig vara extremt flyktiga, och även om det säkert är möjligt att vinna stora mängder över natten tack vare denna volatilitet, är det ännu mer troligt att förlora stora mängder.

Detta har hänt gång på gång, det största exemplet var från 2017 till 2018, då bitcoin sjönk från hela tiden på ungefär $ 20 000 till en låg på cirka 3 500 $ inom 11 korta månader.

Fortfarande ser det ut som att tanken på att bli rik snabbt är svårt för vissa att motstå, vilket förklarar varför bedrägerier som Plus Token fortfarande är så framträdande i kryptoområdet. År 2019 utförde Token något av en utgångsbedrägeri. Cirka 3- $ 6 miljarder dollar i bitcoin och diverse kryptofonder togs från över fyra miljoner användare, som vaknade en dag och plötsligt hade svårt att få tillgång till sina pengar.

Efter nyheter om att företaget hade stängts av och eventuellt delat med pengarna på släpet såg polismän och andra medlemmar av lokal brottsbekämpning sig själva arbeta långa timmar för att försöka hitta de skyldiga. Endast sex misstänkta arresterades eller förvarades i förra året, även om den siffran nu har ökat till mer än 100 när resten av pusselbitarna placeras tillsammans.

Kan pengarna hittas?

Medan brottslingar kan ha kommit under lås och nyckel, är det en helt annan historia att hitta de förlorade eller stulna medlen och troligen mycket svårare att spika. Så många som 6000 separata crypto-plånbokadresser har använts för att dölja de stulna medlen, men forskare hävdar att de är nära att dechiffrera vart alla pengar har gått.

Fortfarande är situationer som dessa vanliga i kryptoområdet, med det senaste med Twitter och några mycket profilerade konton. Hackare gick av med ungefär 121 000 dollar i BTC-medel från intetanande användare efter att ha lovat att fördubbla vad pengarna de skickade.